Lauttasaari bridge

Renovering af Lauttasaari broen i Helsinki

12,900 m2 og 10.000 liter Tikkurila maling

Lauttasaari-broen blev bygget i 1969 og forbinder Helsinki centrum med øen Lauttasaari. Renoveringen af den 23,5 meter brede og 317 meter lange bro startede i august 2019 og blev afsluttet i 2021.

Lauttasaari bridge

10.000 liter maling

Grundet forskellige miljøpåvirkninger var broen stærkt medtaget af korrosion og som en vigtig del af infrastrukturen var en renovering påkrævet. 

Kravene til den nye belægning var ikke kun en ekstrem holdbarhed, men også optimal beskyttelse mod hårdt klima, vind, nedbør og fugt, som alle er faktorer der kan forårsage korrosion.

Alt rengørings- og malerarbejde blev udført on-site af UAB Švykai. Malerarbejdet dækkede 12.900 m2, og der blev brugt 10.000 liter Tikkurila maling.

Tested and verified products must be used to ensure the bridge deck has the required properties. We trust Tikkurila products, which guarantee a coating will have a long service life and an aesthetically pleasing appearance."
Šarūnas Kvetkas, Project Manager hos UAB Švykai

Slidstærke belægningsløsninger til krævende forhold

Til ydersiden af broen samt til løftemekanismen blev der anvendt et 5-lags polyurethan belægningssystem, mens der til indersiden blev anvendt et 3-lags polyurethan belægningssystem. Polyurethan belægningssystemer er særligt designet til ståloverflader, der udsættes for hårde klimapåvirkninger. 

Lauttasaari bridge

For at belægningen skal yde optimal beskyttelse mod korrosion, er det vigtigt at forberede overfladen omhyggeligt og at vælge et passende belægningssystem under hensyntagen til miljøets korrosivitet. Læs mere om Tikkurilas løsninger til broer her.

Vil du vide mere? Kontakt os og hør mere om vores produkter og løsninger
Kontakt os
er blevet tilføjet
er fjernet
dk