Steel structures

Fontezinc HR – Svanemærket korrosions- beskyttelse

Hvis du leder efter enestående, bæredygtig korrosionsbeskyttelse til stål, er Fontezinc HR det rette valg
Ekstremt holdbar og overlegen korrosionsbeskyttelse til barske miljøer

Fontezinc HR er en revolutionerende overfladebehandling til stålkonstruktioner. Det er ikke en traditionel plastmaling, men derimod en zink-keramisk belægning. Fontezinc HR er designet til at beskytte sort stål og kan anvendes i atmosfæriske miljøer, nedsænket i vand og nedgravet i jord. Det er en perfekt løsning til infrastruktur såsom broer, skinner, stålspuns og meget mere.

Hvad er Fontezinc HR, - og hvordan virker det?

Fontezinc HR er ikke en maling, men en vandbaseret, single-coat, zink-rig silikat overfladebehandling til stål. De kemiske reaktioner giver en exceptionel korrosionsbeskyttelse, hvoraf den vigtigste er reaktionen med metallet. Kemisk binding forhindrer spredning af rust mellem belægning og stål selv i de mest krævende korrosionsklasser (ISO 12944-5 C5-VH, CX og Im1-4). Da Fontezinc HR er selvhelende, beskytter produktet overfladebehandlingsfilmen og stålet mod korrosion, hvilket sikrer stålkonstruktionen en lang livscyklus.

Se videoen for at se hvordan Fontezinc HR fungerer!

Hvor kan Fontezinc HR anvendes?

Fontezinc HR er udviklet til at beskytte sort stål. Produktet kan anvendes i atmosfæriske miljøer, nedsænket i vand og nedgravet i jord og er dermed den perfekte løsning til infrastruktur såsom broer, skinner, stålspuns og meget mere. Herudover er Fontezinc HR også udviklet til at kunne anvendes på tungt udstyr (f.eks. chassiser til køretøjer) samt på stålkonstruktioner både over og under vand såsom offshore-rigge, moler, tørdokker, vindmøller, vandkraftanlæg og drikkevandsvandtanke. Fontezinc HR bevarer sine anti-korrosive egenskaber selv i høje temperaturer og ekstreme miljøer.

Enestående ydeevne

I modsætning til konventionelle belægninger til stål modstår Fontezinc HR termiske chok, hvilket forhindrer revne- og bruddannelse eller dellaminering af overfladen. Belægningen bevarer sine anti-korrosive egenskaber selv i høje temperaturer (op til 400°C) og i ekstreme miljøer.

Fontezinc HR har fremragende modstandsdygtighed over for både våd og tør slitage. Produktet kan nedsænkes i havvand og er godkendt til brug i skvulpezoner, jf. kravene i ISO 12944-9. Disse unikke fordele gør Fontezinc HR til en perfekt løsning til hav- og offshore-miljøer.

En meget bæredygtig løsning

Fontezinc HR er tildelt det nordiske miljømærke Svanemærket og er dermed et fremragende valg til projekter, hvor en bæredygtig korrosionsbeskyttende overfladebehandling er påkrævet. Zinkaffald kan reduceres, da al resterende zink kan genanvendes

Wind farm
Sparer omkostninger og tid

På grund af Fontezinc HR’s enestående holdbarhed er der ikke behov for hverken vedligeholdelse eller ommaling, hvilket reducerer de samlede driftsomkostninger. Muligheden for at opnå ekstrem høj korrosionsbestandighed med kun ét lag reducerer påføringstiden, hvilket medfører et effektivt tids- og ressourceforbrug og dermed omkostningsbesparelser.

Fontezinc use areas

Testet og godkendt til ekstreme miljøer

Godkendelser:

• Nordic Swan ecolabel license: 3097 0041

• Potable water WRAS (1905540) 190806

• Indirect contact with food: U.S. FDA 21 CFR 175.300

Korrosion:

• C5-VH ISO 12944-6:2018, 100µM DFT

• CX ISO 12944-9: 2018, 100µM DFT

• VOLVO STD 423-0014, Paint class Y600-5, 25µM DFT

Temperaturmodstand: 

• Høj – tør varme +400°C

Vil du vide mere om Fontezinc HR? Kontakt en af vores eksperter for mere information:

Jens Gravesen, International Key Account Manager: tlf. 22 60 31 37 eller jgravesen@ppg.com

Johnny Yssing, Technical Sales Representative: tlf. 26 31 11 28 eller jyssing@ppg.com

Eller anvend formularen her:

 

Kontakt os
er blevet tilføjet
er fjernet
dk