Brandhæmmende maling til stålkonstruktioner

Passiv brandbeskyttelse handler om at beskytte elementer med en belægning, der nedsætter ildens muligheder for at sprede sig, hvilket giver mere tid til at evakuere bygningen. Denne type brandhæmmende belægning anbefales ofte i projekter med kritiske konstruktioner og kan indgå som et vigtigt element i en bygnings beredskabsplan. 

Fontefire ST 60-1

Tikkurilas Fontefire ST 60-1 er en vandig, 1-komponent tyndfilmsbelægning og er kompatibel med en  række forskellige primere og topcoats. Fontefire ST 60-1 kan bruges som brandbeskyttelse på stålkonstruktioner under både indvendige og semieksponerede forhold (type Z1, Z2 og Y/ETAG 018-2). Herudover muliggør de lave lagtykkelser også en hurtigere overmaling af profilerne.

Teknologien bag brandhæmmende belægninger

I tilfælde af brand kan en stålkonstruktion nå +500 ° C på under 15 minutter, og konstruktionen skal derfor beskyttes bedst muligt for at minimere risikoen for kollaps, og at branden spredes yderligere. 
En ekspanderende tyndfilmsbelægning er inaktiv ved lave temperaturer (under + 200 ° C), men reagerer når den udsættes for højere varme. Belægningen svulmer op og udvides mange gange dens oprindelige tykkelse, hvorved der skabes et isolerende lag af skum. Skumlaget reducerer ildens og varmens mulighed for at sprede sig yderligere. 
Det isolerende lag af skum har meget gode varmeisolerende egenskaber, er svampeagtigt og porøst og kan ekspandere op til en tykkelse på 50 mm. 

Fontefire

Vil du vide mere?

Kontakt altid vores tekniske eksperter før du anvender brandhæmmende produkter

 

Kontakt os

 

Beregner Fontefire

er blevet tilføjet
er fjernet
dk