Fontefire ST-60-1

Effektiv brandbeskyttelse til stålkonstruktioner

 

Brandsikringssystemer, herunder passiv brandsikring, er en væsentlig del af en bygnings sikkerhed, som hjælper med at beskytte bygningen og dens beboere under en brand.

Passiv brandbeskyttelse af stålkonstruktioner kan opnås ved at male med en ekspanderende belægning, der udvider sig, når den udsættes for varme. Dette forsinker flammerne i at sprede sig og derved minimeres risikoen for et eventuelt kollaps af stålkonstruktionen, hvilket giver mere tid til evakuering.
 

Beskytter menneskeliv, aktiver og miljøet  

Vores brandhæmmende belægningsløsninger giver effektiv brandbeskyttelse af stålkonstruktioner, der opfylder kravene til den nødvendige brandklasse, og hjælper med at beskytte liv og aktiver og forhindre miljøskader. Vi tilbyder konkurrencedygtige lagtykkelser til åbne og lukkede profiler og en bred vifte af systemer.

Vores ekspanderende belægning, Fontefire ST 60, er vandig og CE-mærket, hvilket gør det til et mere bæredygtigt valg. Den er også kompatibel med en lang række primere og topcoats.

Hvordan virker brandhæmmende maling?

I tilfælde af brand kan en stålkonstruktion nå +500°C på under 15 minutter, og konstruktionen skal derfor beskyttes bedst muligt for at minimere risikoen for kollaps, og at branden spredes yderligere. 

En ekspanderende tyndfilmsbelægning er inaktiv ved lave temperaturer (under +200°C), men reagerer når den udsættes for højere varme. Belægningen svulmer op og udvides mange gange dens oprindelige tykkelse, hvorved der skabes et isolerende lag af skum. Skumlaget forbliver på plads under enhver bevægelse af stålet, som f.eks. ekspansion eller afbøjning, hvilket bidrager til øget og værdifuld evakueringstid.

Det isolerende skumlag har meget gode varmeisolerende egenskaber, er svampeagtigt og porøst og kan ekspandere op til en tykkelse på 50 mm. Skumlaget reducerer ildens og varmens mulighed for at sprede sig yderligere og reducerer derved risikoen for at konstruktionen kollapser. 

Fontefire

Skræddersyede løsninger du kan stole på

Hos Tikkurila lægger vi vægt på et gensidigt samarbejde for at opnå en samlet forståelse af din virksomheds præcise behov, men også for at kunne identificerer eventuelle effektivitetsforbedringer.
Vores tekniske eksperter er klar til at hjælpe med at vælge de helt rigtige produkter og systemer samt med justering af nye produktionslinjer, - alt sammen for at du opnår det mest optimale resultat med vores produkter.  

Beregner Fontefire

 

Vil du høre mere om vores løsninger? Vores tekniske eksperter står klar til at hjælpe dig med at finde det rette løsning. 

VIL DU HØRE MERE OM VORES LØSNINGER?
Kontakt os

Tests og standarder

  • Fire tests (EN 13381-8)
  • ETA approval
er blevet tilføjet
er fjernet
dk