Tikkurila Temasolid SC-F 20

Maling af Mitsubishi Logisnexts truckmaster

Skræddersyet produktudvikling hjalp med at reducere VOC-emissioner og gennemløbstider

Tikkurila reagerer på sine kunders udfordringer med hurtig, men grundig produktudvikling. Mitsubishi Logisnexts Temasolid SC-F 20 er skræddersyet til maling af truckmaster og hjælper med at reducere VOC-emissionerne fra malingsprocessen. I forhold til det produkt der tidligere blev anvendt, indeholder Temasolid SC-F 20 færre opløsningsmidler, tørrer hurtigere, - og endda ved en lavere temperatur. I takt med at miljø- og effektivitetsmålene bliver strammet mere og mere, øges industriens behov for produkter med et lavt indhold af opløsningsmidler. Fordelene ved kundespecifik produktudvikling vil derfor efterhånden komme hele industrien til gode.

Lavere VOC-emissioner ved hjælp af produktudvikling

Logisnext har nu brugt Tikkurilas Temasolid SC-F 20 i mere end et år, og resultaterne taler for sig selv:

"Udgangspunktet for produktudviklingen af malingen var VOC-emissionerne, der kontrolleres af myndighederne. Efterhånden som vores produktion af master steg, øgede vi også vores VOC-emissioner. For at kunne opfylde de miljømæssige og bæredygtige emissionsmål, havde vi behov for en anden produkttype, og Tikkurila påbegyndte derfor hurtigt udviklingen af produktet", siger Jarmo Seppänen, Purchasing Manager, Logisnext.

VOC-emissionerne fra et malingsprodukt måles allerede under fremstillingsprocessen i henhold til de, af myndighederne, fastsatte grænser. VOC-emissionerne fra produktionslinjen beregnes til gengæld ud fra malingsforbruget.

Trukkien mastojen maalaus
Trukkimastojen maalaus Temasolid SC-F 20

Samarbejde understøtter produktudvikling

På fabrikken i Järvenpää produceres trucks med master i forskellige størrelser – fra 30 centimeter og helt op til 13 meter.  Der anvendes samme maling – Temasolid SC-F 20 i RAL 9005 – til alle masterne.

"Vi har samarbejdet med Tikkurila i lang tid. Det er vigtigt for os at bruge en indenlandsk malingsleverandør, som ligger i nærheden og har kapacitet til at levere de mange farver, som vi skal bruge til vores varemærker. Sammensætningen af den underliggende våde maling varierer ikke meget, men Temasolid er det vigtigste produkt, vi anvender. Det koster lidt mere, men prisforskellen opvejes af den forbedrede produktionseffektivitet", siger Seppänen.

I begyndelsen af udviklingsfasen forsynede Tikkurila Logisnext med prøver på det nye produkt, som blev testet på fabrikkens produktionslinje foruden de sædvanlige laboratorieprøver.

Ved at afprøve produktet i praksis opnåede vi en passende vedhæftning og en semiklar, ren overflade. Udviklingsfasen tog ca. seks måneder. Vi investerer konstant i produktudvikling og stræber efter at harmonisere overfladebehandlingerne, og i denne forbindelse har Tikkurila gjort et godt stykke arbejde for os i årevis.
Jarmo Seppänen, Purchase Manager, Logisnext
Tørring sparer gennemløbstid

Ud over de lave VOC-emissioner, var tørretiden en anden vigtig egenskab for Logisnext.

"Vores fabrik producerer og maler ca. 7.000 master årligt. Den nye maling tørrer ved stuetemperatur i stedet for 70 grader som tidligere, og dette har medført store besparelser i forbindelse med gennemløbstiden, energiforbruget og varmeudgifterne. Da vores produktionskapacitet samtidig er øget, er der tale om en forbedring af produktionseffektiviteten på mindst 10%", siger Jarmo Seppänen.

Det nye Temasolid-produkt er energibesparende, da det ikke kræver ovntørring.

Testet korrosionsbestandighed

Ud over de lave emissioner er et af produktets vigtigste egenskaber dets korrosionsbestandighed, - en egenskab som er blevet testet både hos Tikkurila og hos kunden.

"På nuværende tidspunkt findes der ikke et tilsvarende mat produkt på markedet. Projektet viser, at udviklingen af maling kan hjælpe kunden med at øge produktionen, og at dette ikke kræver omfattende udstyrsinvesteringer", siger Mika Viita-aho, Tikkurilas Key Account Manager for industrimalinger til metaloverflader.

Udviklingen af produktfamilien Temasolid fortsætter hos Tikkurila.

"Udviklingsarbejdet for vores industrikunder bidrager også til udvikling af andre produkter med flere anvendelsesmuligheder. Højglansmalinger videreudvikles hele tiden – med et lavere indhold af opløsningsmidler og dermed et lavere emissionsniveau", siger Viita-aho.

Ønsker du at vide mere om vores løsninger? Tikkurilas eksperter er altid klar til at hjælpe dig med at finde det rette produkt eller den optimale løsning.

Kontakt os
Mitsubishi Logisnext Europe Oy i Järvenpää

Mitsubishi Logisnext Europe Oy udvikler, producerer og markedsfører gaffeltrucks, automatiseringssystemer og relaterede services. Samtidig fungerer virksomheden som det europæiske produktudviklingscenter for den internationale Mitsubishi Logisnext Group. Der er ansat over 500 fagfolk hos Logisnext i Järvenpää, og virksomhedens varemærker omfatter Mitsubishi Forklift Trucks, Cat® Lift Trucks, UniCarriers, TCM og Rocla, som allerede har fået tildelt den prestigefyldte designpris "Red Dot" seks gange.

er blevet tilføjet
er fjernet
dk